Феномен! В три села бюлетините свършиха

Шок в Благоевградско

Феномен! В три села бюлетините свършиха | StandartNews.com

В три населени места в община Благоевград – селата Дъбрава, Горно Гърсово и Българчево, към 15:00 часа са свършили бюлетините за гласуване за кмет на община и общински съветници, каза на председателят на ОИК – Благоевград Мартин Бусаров, цитиран от БТА.

Със съдействието на МВР е организиран конвой, с който да се отнесе необходимото количество бюлетини, посочи Бусаров. Бюлетините са осигурени от други секции, в които са били раздадени по-голям брой, и по този начин е осигурено гласуването в изборния ден. 

„За да придобиете реална представа, в село Дъбрава има 37 жители по първоначален избирателен списък, по краен - те са 257. Тоест, 200 човека повече трябваше да подсигурим, които да гласуват в изборния ден. Справихме се с тази ситуация, така че към настоящия момент навсякъде има бюлетини за гласуване и в една, бих казал, средна към висока избирателна активност се осъществява гласуването в изборния ден“, каза  Бусаров. 

Към 18:00 часа в ОИК – Благоевград са подадени 11 сигнала с твърдение за нарушения на правилата за водене на предизборна агитация в изборния ден, съобщи още председателят на ОИК.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай