Фандъкова вдигна леко завесата, има ли ГЕРБ кандидат за кмет на София

Минаха събранията на структурите на ГЕРБ и има достатъчно номинации за цялата страна

Фандъкова вдигна леко завесата, има ли ГЕРБ кандидат за кмет на София | StandartNews.com

ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на София за предстоящите местни избори. Минаха събранията на структурите на ГЕРБ и има достатъчно номинации за цялата страна, съобщи пред бТВ столичният градоначалник Йорданка Фандъкова.

Тя отказа да назове кой ще бъде кандидат за кмет на София от страна на формацията на Бойко Борисов, като уточни, че се обсъждат доста имена. Фандъкова очаква в началото на септември да се вземе решение за кандидата за кмет на местните избори. Има номинирани районни кметове, подготвя се и листа за общински съветници, като до средата на септември всичко трябва да бъде факт и оповестено пред медиите.

По отношение на премахването на Паметника на съветската армия Фандъкова повтори позицията си, че монументът трябва да бъде преместен. Три-четири палатки едва ли могат да попречат на преместването на Паметника, смята тя по повод протестите на леви активисти.

За ремонта на жълтите павета, Фандъкова посочи, че пренареждането на им е било безобразно. Направена е работна група и е предложена технология, за да бъде запазена културната ценност на София - жълтите павета. Около 30% от жълтите павета за пренаредени, като е разпореден постоянен и стриктен контрол. "Искам да виждам надзор и да се следи за спазването на технологията по пренареждане на жълтите павета", настоя Фандъкова.

Тя е наложила санкция и от 100 000 лв. за увреждане на жълто паве.

Относно разширяването на метрото и метростанциите в София, Фандъкова коментира, че 80% от съществуващото метро е изградено. Вече метрото е 52 километра, с 3 метролинии и в момента се строят 3 километра към квартал "Левски". Участъкът на метрото към "Слатина" бе изваден от правителството на Кирил Петков по Плана за възстановяване и устойчивост, като има заложени средства в бюджета, за да не спира строителството на метрото. Очаква се да бъде започнат и един километър местростанция в Обеля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай