Събота,

Фандъкова бясна на премиера! Няма да остане градски транспорт

От: Рачо Рачев, сн. БНТ, архив -
8253
Фандъкова бясна на премиера! Няма да остане градски транспорт
A
A
A

Столичният кмет Йорданка Фандъкова оспорва предложението на премиера Кирил Петков, изказано вчера на среща със сдружението на общините да се съкратят линиите на градския транспорт, за които той твърди, че се дублират.

"Аз съм изпратила много точни разчети. 200-300% повишение на цените на горивата, това се признава от всички, и от правителството включително. Затова се прави актуализация, затова се правят антикризисни мерки. Чух и предложения за 50% намаление на цената на картите. Опасявам се, че хората ще имат по-евтини карти, но няма да има градски транспорт", предупреди Фандъкова.

Тя уточни, че недостигът на средства в сектора превишава 140 милиона лева. Ако държавата не компенсира градския транспорт, ще се наложи да се увеличи интервалът на движение на превозните средства, показват разчетите на Столичната община.

"Изненадана съм от това, което чух. Искането на премиера за орязване на една трета от линиите на градския транспорт и съкращаване на персонала, трябва да излезе и да го каже на софиянци. Не ми хареса фактът, че той говори за "вашия" градски транспорт. Градският транспорт обслужва стотици хиляди софиянци ежедневно. Надявам се, че това не е окончателното му решение", каза днес Фандъкова.

"В един момент се казва: Вашият транспорт не влиза тук. Това не е начин за разговор. Вярвам, че ще се преразгледа тази позиция, за да може градския транспорт в София да продължи да се движи нормално и да обслужва пътниците. Надявам се и на отговорността на народните представители, поне тези от София, които са от различни политически групи, при гледането на актуализацията да подходят отговорно", заяви Йорданка Фандъкова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички