Факт! Първи вот на недоверие стреля по кабинета

Какво съобщи Корнелия Нинова

Факт! Първи вот на недоверие стреля по кабинета | StandartNews.com

 

Вече има подписи за вот на недоверие срещу служебния кобинет.

БСП и Възраждане го внасят,  ако Радев не смени Главчев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в НС.

"Служебният кабинет на Главчев е фалшиво служебен. Получихме доказателства, че е командван от Борисов. Подлагаме абсолютно на съмнение честността на изборите", категорична бе тя.

Тя обясни, че исканият вот на недоверие е заради „нарушаване на духа на Конституцията“ и „изпълняване на политическа воля“. „Главчев е политическо лице, той е просто послушко“, отсече Нинова.

Тя заяви, че под искането за вот на недоверие вече се бил подписал лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

На въпрос кой трябва да бъде служебен премиер на страната, тя отвърна, че това е решение на президента и допълни, че „не нареждат на държавния глава какво да прави“.

В Конституцията е записано, че парламентът продължава да работи и упражнява парламентарен контрол, а вотът на недоверие е част от парламентарния контрол, разясни още Нинова на питане дали е в правомощията на Народното събрание да внася вот на недоверие спрямо правителство, което реално не е излъчено от парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Toni Ivanov
преди 1 седмица

Според логиката на Киселова,че НС не може да иска вот на недоверие на служебно правителство назначено от Президента,следва че НС НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА РАБОТАТА МУ. Следователно защо ни е да работи такова Народно събрание? Само да ядат парите на българския данъкоплатец???

Откажи
Toni Ivanov
преди 1 седмица

Има един принцип: Всичко което не е забранено е разрешено. В конституцията никъде не пише,че НС не може да иска оставката на служебното правителство щом то не си върши работата. Този принцип следва да важи докато не се произнесе с решение КС.

Откажи