Ето кого номинира "Възраждане" за конституционен съдия

Тя е народен представител в 48-ото и в 49-ото Народно събрание

Ето кого номинира "Възраждане" за конституционен съдия | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

От партия „Възраждане“ предлагат депутата Цвета Рангелова за съдия в Конституционния съд на Република България. Кандидатурата ѝ е внесена днес от председателя на парламентарната група Костадин Костадинов и е публикувана на интернет страницата на Народното събрание, информира БТА.

Цвета Рангелова е юрист по образование, народен представител в 48-ото и в 49-ото Народно събрание. Родена е във Видин, където завършва средното си образование. През 2000 г. завършва право и придобива магистърска степен в Юридическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски" в Благоевград, става известно от биографията ѝ, публикувана на сайта на парламента.

Нейният юридически опит е само като адвокат. Първоначално е вписана през 2002 г. в Адвокатска колегия-Кюстендил, а от 2004 г. като адвокат в Адвокатска колегия-Благоевград, пише в предложението на Костадинов. В мотивите си той изтъква, че в пленарната зала Цвета Рангелова нееднократно е показвала не само експертиза, но и че може да носи отговорност, умее да работи в екип, намира разрешение в трудни и деликатни ситуации. Костадинов изтъкна, че тя неведнъж е показвала висок професионализъм и знания.

„Притежаваните от госпожа Рангелова високи нравствени и професионални качества, съчетани с доброто познаване на националното и европейското законодателство, както и с желанието ѝ непрекъснато да повишава квалификацията си, за да бъде подготвена за компетентното, ефективно и справедливо правно регулиране в обществените отношения, имат важно значение за работата на Конституционния съд”, смята Костадинов.

В сряда от "Продължаваме Промяната-Демократична България" съобщиха, че Борислав Белазелков ще бъде тяхната номинация за конституционен съдия. ГЕРБ-СДС пък издигнаха Десислава Атанасова, обяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай