Ерик Рангелов ще търси пари от Брюксел

Ерик Рангелов ще търси пари от Брюксел | StandartNews.com

Име, партия: Ерик Рангелов, БСП
Зодия, девиз: Лъв, "За хората и общините – справедливост и солидарност"

Цели за управление в следващите 4 години: Основният проблем пред община Перник са натрупаните големи задължения, които вместо да се топят през последната година на управление на ГЕРБ за се увеличили с още 5.2 милиона лева заем към държавата. Управленската програма е основана на сериозни, амбициозни, но постижими цели за насърчаване на заетостта, разкриване на нови работни места и по-високи доходи за хората. Конкретни са идеите за подобряване на жизнената среда и публичните услуги като се заложи на привличане на средства чрез проекти по оперативните програми и директно от Брюксел. В това число са възстановяване на тролейбусния транспорт в Перник, създаване на вои зони за спорт и отдих, довершване на велоалеята, която само е започната. Един от първите управленски приоритети е да се повиши културата и ефективността в работата на общинската администрация. Но основното си остава справянето с дълговата криза. Изключително важно е излизането от финансовата задлъжнялост, това ще бъде първата задача на кмета и няма да крия, че процесът ще бъде мъчителен. Като бъда избран за кмет ще надграждам направеното до момента. Всички досегашни кметове са работили, всеки според възможностите си, но въпреки направеното, в община Перник има много проблеми - в областта на водоснабдяването и канализацията, благоустрояването, санирането на училища и детски градини, на спорта, транспорта
И в предизборните си срещи с хората той е усетил силната им тревога заради социално-икономическото изоставане на града и заради различни лесно решими проблеми в кварталите, в транспорта, в образованието и здравеопазването.

С какво се гордеете във вашия град, от кое се срамувате: Гордея се с хората и историята на Перник, с автентичните народни традиции и с културното ни наследство. Не се срамувам от многобройните вицове за Перник, защото според мен самоиронията е белег на силните духом. Ако има нещо, от което ме е срам, то е, че Перник не е успял да разгърне огромния си потенциал. Перничани са трудолюбиви, мислещи и горди хора, младежите и децата са талантливи и упорити и заслужават много повече в развитието на Перник.

Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Перник: Първото нещо, което бих направил като кмет на Перник е с едно действие да го направя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай