Един кандидат удари в земята конкуренцията с преференции

Нова изненада в Пловдив

Един кандидат удари в земята конкуренцията с преференции | StandartNews.com

Нова изненада в Пловдив. Един кандидат удари в земята конкуренцията с преференции.

Костадин Димитров от ГЕРБ, който отива на Балотаж в неделя, е тоталният рекордьор по преференции на местните избори, сочат данните от ЦИК.

Той е получил персонална подкрепа в бюлетината от 2308 души. С по-голям брой преференции се отличават Георги Василев - 510 и Стефан Шилев - 295, пише "Марица".

При ПП-ДБ също няма драма при листата за общински съветници. С най-много персонален вот е водачката Веселина Александрова - 1240 преференции. Със стабилна подкрепа са също Манол Пейков - 991 лични гласа, Веселка Христамян - 727 лични гласа и Тони Стойчева с 470 лични гласа, които също нямат достатъчно, че да предизвикат пренареждане. 

Такова обаче има в листата на коалиция "Съединени за Пловдив". 17-ият в листата Тони Димитров е събрал 1039 преференции, които го нареждат веднага след водача Славчо Атанасов с 599. Димитров ще изтика Едуард Сарафян от Общинския съвет.  С много, но недостатъчно преференции в листата на коалицията се отличава Иван  Запрянов - 556. 

Разместване има също при "Има такъв народ". Водачът на листата Ивайло Димов е с 512 преференции. 11-ият Христо Йорданов обаче е събрал достатъчно личен вот, че да отиде на втора позиция - 548 преференции. Четвъртият в листата Тервел Борисов става трети с 433 преференции. 

Пренареждане има и при ДПС. Те ще могат да вкарат двама общински съветници. Заедно с водача на листата Али Байрам, в Общинския съвет ще влезе и шестият - Яшар Асан. Той е получил 313 преференции, с помощта на които измества Тунай Хюсеинов от втората позиция. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай