Джузепе Конте ни носи вести за италианския боклук

Премиерът на Италия е у нас по покана на Бойко Борисов

Джузепе Конте ни носи вести за италианския боклук | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще приеме днес италианския си колега Джузепе Конте, който е на официално посещение у нас. Двамата ще разговарят за двустранните отношения, за възможностите за още по-активното им развитие, за теми от общ интерес и от дневния ред на Европа и света.

Очаква се да бъде коментирана и темата за вноса на боклук за преработка у нас от Италия.

Освен среща на четири очи между министър-председателя Бойко Борисов и неговия колега Джузепе Конте, ще се проведат и пленарни разговори между делегациите.

За България страната е важен външнотърговски партньор и ключов инвеститор. Италия се разглежда и като потенциален партньор за съвместни проекти в области като туризъм, енергетика, строителство, култура и образование.

Премиерите Борисов и Конте се срещат на фона на 140-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между двете страни, която бе отбелязана през миналата 2019 г. Двамата ще разгледат специално подготвена от италианското посолство у нас фотоизложба. 14 цветни платна с непоказвани до момента снимки проследяват в хронология дейността на 36-имата ръководители на италианската мисия у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай