Джамбазки: Опасност за страната ни тлее в ромските гета

Джамбазки: Опасност за страната ни тлее в ромските гета | StandartNews.com

„Има опасност за страната ни, тя тлее в ромските гета, където се проповядва радикален ислямизъм. Опасността е сериозна от ислямска радикализация в гетата", каза в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки.

По казуса с кражбата на „Железният светилник" от Македония той сподели, че неговите сътрудници са изготвили остро възражение до всички посланици на всички европейски държави с копие до институциите в Македония. „Това ще изиграе лоша шега, тази поредна и безумна кражба, ненужна злоупотреба с нарушени авторски права. Проучваме правните възможности да водим дело за нарушени авторски права и вероятно ще го заведем в белгийски съд, за да има по-голяма тежест", каза още Джамбазки. 

Държавата по-скоро следва събитията, а не ги предвижда. Хората от Пиринска Македония са притеснени, защото всички виждаме какво се случва с бежанците. Аз съм убеден, че хората няма да са във възторг, ако се стигне до идеята за изграждане на бежански лагери тук, ще има протести. Това каза депутатът от Патриотичния фронт Атанас Стоянов. Той уточни, че партия ВМРО иска да се подходи отговорно към сериозно военно обучение в средните училища и отбранителната способност да премине през призмата на една задължителна наборна служба.

Балканите сме специфичен региона, една наборна служба ще бъде от полза за повишаване отбранителните сили на държавата, допълни Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай