Вторник,

Драма в МВР. Масови съкращения

От: СТАНДАРТ -
48323
Драма в МВР. Масови съкращения
A
A
A

Драма в МВР. Вътрешният министър Бойко Рашков започна масови съкращения. Tова съобщи Euronews, позовавайки се на заповед на Рашков.

Съкращенията ще засегнат служителите от администрацията, които са се пенсионирали, но продължават да работят, както и такива които са били назначени в МВР след пенсионирането си. Според данни на синдикалната организация на МВР близо 7 хиляди са работещите пенсионери в системата. За другата група няма статистика, коментира председателят на организацията Валентин Попов.

Кадровата реформа ще засегне членове на синдикатите, но не и редови служители на МВР. На 3-ти юни синдикатите имат среща във вътрешното министерство, но основната тема ще бъде поисканото по-рано увеличение на заплатите.

"В момента служител в системата на МВР, който упражнява правото си н пенсия и получава заплата и пенсия, продължавайки да работи в МВР не може да бъде освободен. А как може да бъде освободен? На някакво друго основание, ако възникне такова, но не заради това че е упражнил правото си на пенсия", каза Валентин Попов – председател на Синдикалната организация на служителите в МВР, цитиран от БЛИЦ.

"Казах че това е част от дневния ред на това заседание, не вярвам съветът да излезе с общо мнение по въпроса. Това не касае служители, работещи по закона за МВР или основно служители с полицейски правомощия или правомощия по пожарогасене, допълни той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички