Драма! Мика Зайкова прочете присъдата на пенсиите и еврото

Каза кога може да влезем в еврозоната

Драма! Мика Зайкова прочете присъдата на пенсиите и еврото | StandartNews.com

Икономистът Мика Зайкова направи отново безкомпромисен коментар за най-важните проблеми у нас.

„Както г-жа Лидия Шулева много добре го определи: "Свикването на извънредно заседание за пенсиите е буря в чаша вода“. То вече е решено. Депутатите имат намерение да разискват не само пенсиите, но и цената на тока, и други неща.

Това означава, че ще превърнат това извънредно заседание в предизборна трибуна, каза в ефира на радио „Фокус“ Зайкова, цитира Блиц.

"Няма никакъв проблем с пенсиите и с увеличението им с 11% от 1 юли.“, коментира тя.

Мика Зайкова прогнозира още, че България ще се присъедини към еврозоната най-рано през 2026 година.

"Не инфлацията, а дефицитът ще бъде причината, за да не ни приемат в еврозоната. Просто няма как да го попълним. При тази ситуация на изпълнение на приходи и разхищение на разходи дефицитът у нас ще бъде над 3%“, прогнозира икономистът.

Еврото у нас ще бъде прието най-рано 2026 година, най-реално 2027 година“, завърши Мика Зайкова=

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Гост
преди 4 седмици

Едно нещо не мога да разбера в Бг.Мнозина все говорят ,ДЕФИЦИТ,ДЕФИЦИТ,пък постоянно се раздават пари ,а на този ,а на онзи сектор.С раздаване не само няма да го оправим ,ами ще се увеличи.Имам усещането ,че политиците ,или не знаят , как да се противопоставят на това в безсилието си в ролята на политици ,а също така надделява факта предизборно да спечелят електорат ,и си казват ,,майната на дефицита ,и на държавата ,важно е да се класираме за парламента,,

Откажи