ДПС-Кърджали излъчи 11 кандидати за Евролистата

ДПС-Кърджали излъчи 11 кандидати за Евролистата | StandartNews.com

Кърджали. ДПС-Кърджали излъчи 11 кандидат-депутати за Евролистата, съобщава „Арда нюз" Кърджали. Имената са били предложени с консенсус на разширено заседание на партийната структура на 31 март, уточнява за регионалното издание „Арда нюз" областният лидер Бахри Юмер. Сред номинираните са Метин Казак и Филиз Хюсменова - членове на Европейския парламент АЛДЕ-ДПС. В списъка фигурират още Неджми Али- зам.-министър на отбраната и Ремзи Осман-бивш депутат и настоящ член на ЦОБ на ДПС.

Мустафа Ахмед - депутат от ДПС от 9-ти Многомандатен Кърджалийски регион в 42-то НС и народният представител на Движението Делян Пеевски са другите две имена. Областният съвет на ДПС-Кърджали предлага също лидера на Младежко ДПС Илхан Кючюк, Емине Гюлестан- съветник във Външно министерство и Айхан Етем- зам. председател на Младежко ДПС и председател на Сдружение „Толерантност". В списъка са включени още Бахтияр Мехмед- член на ардинската структура на ДПС и Анна Благоева- председател на Младежко ДПС-Кюстендил.

При последното си посещение в региона на 22 март лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че най –вероятно около 20 април ще бъде обявена официално листата на Движението за евровота на 25 май .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай