Неделя,

ДПС изненада, каза коя е най-добрата антикризисна мярка

От: Рачо Рачев, кадър НоваНюз -
4772
ДПС изненада, каза коя е най-добрата антикризисна мярка
A
A
A

Не само министрите от "Има такъв народ", но и целият Министерски съвет трябва да подаде оставка, тъй като в момента това е най-добрата антикризисна мярка за България, заяви в интервю за предаването "Офанзива" по НоваНюз депутатът от ДПС и заместник-председател на парламентарната социална комисия Хасан Адемов.

"Няма вариант в Конституцията - да се работи без министри. Структурата на Министерския съвет трябва да бъде гласувана. Но нека не изпреварваме събитията. Първо тези министри от "Има такъв народ" трябва да подадат оставки. Ние от ДПС заявяваме, че и целият Министерски съвет трябва да подаде оставка. Това според нас е на практика най-добрата антикризисна мярка - от всички, които са предложени досега от Министерския съвет", подчерта Адемов в отговор на въпрос би ли подкрепила партията му персонални промени в правителството или ще има вариант да се работи без министри.

Според него нито един от проблемите в държавата не е решен на този етап. Напротив - със своите действия правителството причинява повече кризи. В момента създаде и политическа криза, каза Хасан Адемов.

Случващото се в момента е страхотен удар по държавността, смята депутатът от ДПС. „Институциите в България са поставени пред сериозно изпитание. Поставена пред изпитание е и бюджетната процедура. Не на последно място – вместо да говорят за политики, те извадиха кирливите ризи и започнаха да се замерят и то на тема корупция”, посочи той.

„Именно нулевата толерантност към корупцията беше основното мото на тяхното идване на власт, а се оказа, че именно корупцията разделя отделните формации в управляващата коалиция. Вместо да ги разделят идеологически проблеми по отделните политики – оказа се, че корупцията е в основата не техните проблеми”, посочи Хасан Адемов. 

Той смята, че агонията на властта, за която в последните дни пръв заговори Слави Трифонов, най-вероятно ще доведе до избори. "Защото четворната коалиция не се справи с нито един проблем, с нито едно предизвикателство, тъкмо обратното. Разводът, който реализираха в рамките само на 6 месеца, е показателен за това, че те не са подготвени за властта. Нямат и необходимата коалиционна култура, нито експертизата, за да могат да отговорят на предизвикателствата”, подчерта народният представител.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички