Доц. Великов: Николай Василев щеше да е добър премиер

Все още шансът да бъде излъчено правителство не е пропуснат, казва бившият шеф на НС

Доц. Великов: Николай Василев щеше да е добър премиер | StandartNews.com

Бившият председател на НС и бивш депутат от НДСВ доц. Борислав Великов смята, че е било неправилно кандидатурата на Николай Василев да се оттегли.

В "Денят започва" на БНТ той коментира, че според него Николай Василев е щял да бъде един успешен министър-председател.

"Това, че е бил в НДСВ, не е някакъв черен печат, който да му е сложен, тъй като той беше един от успешните министри и в 39-ото Народно събрание и по време на 40-ото Народно събрание", допълни той.

По думите му, когато е имало тройна коалиция, мнението на ДПС е имало някакво значение, но това не значи, че то е било определящо.

"Упреците са неоснователни и това, че той е от старите муцуни, също е неправилно, тъй като той е на около 50 години - точно в зрялата възраст за един министър-председател, с много опит, през всичките години, когато не е бил в управлението, се е занимавал с финасови и икономически въпроси, ясни са му и капиталовите пазари", каза още доц. Великов.

Според него, в петък на пресконференцията се е видяло, че Николай Василев си е написал домашното с изреждането на 240 приоритета. Доц. Великов смята, че това ще бъде една добра реклама за него и за ръководените от него дружества, които са във финансовата и икономическата сфера.

"За сега "Има такъв народ" и Слави са толкова непредвидими, че не може много да им се отрази към момента. Ако обаче това оттегляне е и цената на известно неблагоприятно въздействие върху самия Николай Василев и може би други, които ще бъдат сменени по-нататък от проектосъстава, е да се постигне малко по-голяма отстъпчивост по отношение на повече диалогичност с другите политически сили, които подкрепяха протеста и промяната - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", това би било може би положително", коментира той.

По думите на доц. Великов, от "Има такъв народ" постепенно трябва да намерят добрия тон - и политически, и по отношение на поведение към журналисти.

Той смята, че все още шансът да бъде излъчено правителство не е пропуснат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай