Неделя,

Допълнителна защита за служителите в контролните администрации

От: Администратор -
A
A
A

София. Служителите в контролните администрации ще имат допълнителна законова защита. Това обяви вицепремиерът Даниела Бобева пред БНР и уточни в тази връзка ще бъдат направени спешни законови промени.

„Ние започваме едни пакети от мерки за засилване на контрола от страна на държавните органи и най-вече регулаторните органи. В чувствителни области като например концесиите по отношение подземните богатства стартираме от това. Контролните функции - по отношение на НАП и събирането на данъците. Това касае, разбира се, най-вече хора, които работят в тези сектори, чувствителни сектори", добави тя и наблегна на това, че сигурността е много важна за служителите, за да изпълняват качествено своите функции.

Ще има и по-строги санкции за недобросъвестни държавни служители, които не изпълняват задълженията си както трябва, категорична бе Бобева. „Това ще бъде най-силният инструмент за гарантиране на това да имаме ефективна и мотивирана държавна администрация", отбеляза тя.

Нова система на заплащане ще бъде създадена за работещите в министерствата, които управляват средства по оперативни програми, съобщи още вицепремиерът. Тя ще е обвързана с конкретни резултати, които се доказват с документи, а не по субективна преценка, стана ясно от Даниела Бобева.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички