Дончев: Премиерът не ползва цветисти епитети

По-големият проблем е, че премиерът се записва, смята вицепремиерът

Дончев: Премиерът не ползва цветисти епитети | StandartNews.com

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНТ последния запис, изтекъл вчера в медиите, за който се твърди, че е на премиера Борисов в разговор с Дончев.

"Възможно е да е имало такъв разговор. Аз не си спомням такива цветисти епитети от премиера. Този разговор е бил преди две години и аз не си спомням за него, но не мога да бъда категоричен. По-големият проблем е, че премиерът се записва. Според мен не сме чули само сънищата на министър-председателя. Това е недопустимо. Според мен тези записи се правят от политически опоненти на Борисов", категоричен бе Дончев.

Дончев се позова на максимата от римското право „Кой има интерес от това“. Той отказа да коментира решението на Конституционния съд за имунитета на президента. Не е моя работа, поясни Дончев. Според него е нормално да има спор между президентството и правителството, но не и война между институциите. „За мен лично бяха минати границите, когато президентът размаха юмрук“, заяви вицепремиерът.

Позицията на правителството е, че няма нужда от оставки. Аз се опитвам да чуя всеки глас и вопъл на протестиращите, но отсреща няма никаква реакция. В такава ситуация се работи трудно, каза още Томислав Дончев по повод продължаващите антиправителствени протести.

"Няма нито едно искане на протестиращите, което да е неадекватно. Аз също искам повече справедливост, но тя не се гарантира само от една личност, а от политики, институции и личности. Щом хората искат промяна, тя трябва да се случи. Но това няма как да стане за 15-20 минути. Трябва да има разговор, а такъв не се случва. Ако някой поиска разговор с мен, веднага ще го получи. Никой не ни е търсил за диалог", разкри Дончев.

"Оставките на министрите показаха, че ГЕРБ не е зависим от никой. Трудно може да си представим кабинет без министър-председател Бойко Борисов, който е председател на най-голямата парламентарна партия. Това няма как да се случи. За нас може би ще е най-добре веднага да отидем на избори, но ние сме отговорна партия и държим да изпълним своите задължения, особено сега в период на криза, която най-вероятно ще се и задълбочава. Това е тежка раница и не всеки може да я носи на гърба си. Правим каквото трябва", обяви вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай