Дончев и Митов - новите заместници на Борисов

Борисов дава знак на евроатлантическите си партньори

Дончев и Митов - новите заместници на Борисов | StandartNews.com

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ. „Защо тях, защо не други? Със сигурност има още много достойни хора”, каза Борисов. И мотивира предложението си за новите зам.-председатели на ГЕРБ: „С този избор ясно ГЕРБ взема мястото си в център – дясно като евроатлантическа партия. Това е много важно в момента. Нашите партньори много внимателно гледат и слушат. Европа работи на принципа на големите политически семейства. Искам да дам много ясен знак накъде върви ГЕРБ, на кои хора ние искаме да приличаме, на кои държави искаме да приличаме и към какво се стремим.”.

ВИЖ ОЩЕ: Менда, Велчев и Нунев аут от ръководството на ГЕРБ

От 20 години съм в политиката и винаги съм бил десен политик, каза Даниел Митов и благодари за номинацията. И той, както и лидерът Борисов, отрече тезата на Слави Трифонов от уикенда, че днес ляво и дясно са размити понятия и не съществуват.

ВИЖ ОЩЕ: Фандъкова и Николов обичани, но понижени

Благодаря за доверието, каза Томислав Дончев и допълни, че доверието е отговорност.

ВИЖ ОЩЕ: 12 членове в ръководството на ГЕРБ

Ние трябва всеки ден да бъдем по-добри. Това не означава, че вчера сме били по-лоши или решенията ни са били грешни, каза Дончев. Според него политическите сили в последните години отглеждат радикални малцинства. ГЕРБ трябва да остане политическата сила, която мисли за общото, технологията на разделение не моди към успех, допълни той.

ВИЖ ОЩЕ: Конгресът на ГЕРБ. Борисов стяга редиците/НА ЖИВО/

Ние трябва да сме политическата сила, която да върне разговора на ниво политическа прагматика. Напоследък е само скандали, продължи Дончев.  И отсече: „Политиката не е крясъци!”.

Оттук нататък нашата задача е да сме по-добри от себе си, заръча на съпартийците си Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай