Фандъкова и Николов обичани, но понижени

Остават редови членове на Изпълнителната комисия

Фандъкова и Николов обичани, но понижени | StandartNews.com

Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вече не са заместник-председатели на ГЕРБ. Това реши Националното събрание по предложение на лидера Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: 12 членове в ръководството на ГЕРБ

 Искам да бъда правилно разбран. Това не е сваляне на доверието. Те направиха гласовете си в пъти по-добро място за живеете. Направиха се толкова много неща в тези гладове, че няма да ми стигне времето да изброя всички, каза Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Конгресът на ГЕРБ. Борисов стяга редиците/НА ЖИВО/

„Каква ми е логиката. Предстоят ни два много тежки месеца. Много, много пари които са изправени срещу нас. Парите на олигархията. Направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи сред нашите евроатлантически партньори”, мотивира се Борисов. И продължи: „Защо предлагам двамата зам.-председатели да останат членове. Не мога да възложа на зам.-председателя Фандъкова да отиде до Разград и Силиства, тя има работа в София. Но като член може да помага на Тодор Тодоров в Силистра”.

„Да не ме разбере някой грешно. Фандъкова и Николов остават – най-добрите, най-заслужилите. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверието. Обратното – обичаме ги уважаваме ги, но партийната работа изисква часове срещи с хората. Те нямат това време. Ако го имат – оттеглям предложението си. Но като кмет знам, че го нямат.”, каза още Борисов.

Когато аз бях кмет, напомням, че само кметовете не можеха да бъдат председатели на партии. Беше направен закон срещу нас, каза още Борисов. И обобщи: „Искам да им оставя тези три години да работят повече за градовете си.”.

Делегатите приеха предложението му. 16 от ГЕРБерите бяха против, 46 се въздържаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай