Понеделник,

Добрев: Не можах да дам моето предложение писмено

От: Администратор -
3793
Добрев: Не можах да дам моето предложение писмено
A
A
A

София. Бюджетът се прие много бързо в комисиите и не можах да дам моето предложение писмено, затова го направих редакционно в зала. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев след като оттегли предложението си максималния осигурителен доход да се увеличи от 2400 до 2600 лева.

"Предложих да не се увеличава максималният осигурителен доход и да остане 2400 лева, защото хората, които получават тези заплати, това са хора, работещи в IT-сектора, лекари, хора, които създават високата добавена стойност в България и са хора, на които разчитаме и хора, които губим всяка година, защото заминават в чужбина, подчерта той.

По думите му от БСП са започнали с популизъм, че депутатите са си вдигнали заплатите с това негово предложение.

„Това не е вярно, защото такива доходи в България получават до 100 000 души", посочи Добрев.
„Да прецени председателят дали е допустимо това предложение или не", отвърна той на въпрос дали е допустимо да предлага това предложение.

„Няма да промени по никакъв начин разчетите", увери Добрев. „Нека се види окончателното гласуване на текстовете. Всеки, който иска да получава по-висока пенсия, има възможност да се осигурява допълнително в универсални пенсионни фондове, допълнително пенсионно осигуряване и т.н", поясни Делян Добрев.

След случилото се в пленарна зала вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин изрази своето възмущение.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички