Диана Дамянова каза каква е целта на Доган и Пеевски

Почетният председател даде знаци от Анкара до Вашингтон, заяви Илхан Андай

Диана Дамянова каза каква е целта на Доган и Пеевски | StandartNews.com

Ахмед Доган и Делян Пеевски правят изключителен опит ДПС да влезе в българската политическа реалност, там където се отвори огромно празно пространство - в центъра. Тази дупка запълнихме с „Продължаваме промяната”, но в момента тя се пързаля с шейната надолу. Това заяви пиар експертът Диана Дамянова, учредител на ПП, в интервю за бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Делян Пеевски за ЧРД на ДПС: Трябва да бъдем при хората и да работим за тях

Българинът е центрист. Той не обича да се ядат торти, както видяхме вдясно. Това се опитват да направят Доган и Пеевски – да разширят влиянието на ДПС в центъра. Заявката е категорична и тя ще бъде изпълнена в следващите няколко години. Как – ще видим. Но, ако успеят да го направят, това ще бъде записано в учебниците по историята, категорична бе Дамянова.

ВИЖ ОЩЕ: Доган към ДПС: Пеевски и Чакъров съпредседатели на партията

В обръщението на Ахмед Доган към ДПС Дамянова видя категоричното желание на почетния председател партията му да се върне при хората. Партиите са част от гражданското общество. При новата геополитическа ситуация трябва да се намери начин да следваш геополитическия път, но да запазиш своята идентичност, каза Диана Дамянова.

Българските етнически турци имат наследственото обременяване, че са смачкани от комунистическия режим. Затова Доган предлага начело на партията да застане дуо, каза още Диана Дамянова.

Още на 26 декември, на това свято за етническите турци място – Тюркян чешма, Пеевски припомни думите на Доган: „Върнете връзката на нашата партия с хората”, заяви и издателят на „24 Родопи” Илхан Андай. Според него с посланието си Доган изразява желание за завръщането на партията в домовете на тези хора.

Йерархията - Доган, след него Пеевски и след това другите от актива, се запазва, категоричен бе журналистът. По думите му в посланието на Доган има „много Анкара”. Почетният председател на Движението дава знаци на Анкара, през смесените райони, София, Брюксел до Вашингтон и Москва.

Доган дава рецептата, належащото лечение на партията. На националната конференция предстои смяна на елита, каза Андай.

Джевдет Чакъров има биография, която тежи от Анкара до Брюксел. Има забележителен стаж сред либералите в Европа, заяви още Андай, според когото „има нужда начело на партията да застане и авторитетен етнически турчин, който да успокои твърдия електорат на ДПС”.

ДПС се кани да влезе във властта по легитимен начин, заяви Диана Дамянова. Има наченки ДПС да стане втора сила на парламентарни избори, съгласи се Илхан Андай.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи