Деян Николов: София има потенциала да е IT столицата на Балканите

Индустриалните зони трябва да са предимно в страната и изоставащи региони, каза кандидатът за кмет на столицата

Деян Николов: София има потенциала да е IT столицата на Балканите | StandartNews.com

Деян Николов се срещна с граждани в столичния квартал “Младост”. На срещата коментираха темата за икономическото развитие на столицата и кой е секторът, на който ще заложи и в който София има потенциал да стане лидер.

ВИЖ ОЩЕ: Деян Николов: Презастрояването е проблем № 1 на София

„Като човек, който добре познава бизнес средата – не само в България, но и в световен план, смятам, че индустриалните зони трябва да са предимно в страната и изоставащи региони, където да помогнат с безработицата.

София вече се оформя като потенциален IT  център на Балканите и има всички предпоставки да развиваме модерни технологии и разработки на бъдещето в нашия град. В тази посока аз ще работя с Асоциацията на стартъпите в България и представители на други иновативни сектори. Представям си София като модерен град с модерна инфраструктура и модерен бизнес.

Като IT столица на Балканите. Познавам добре и този  сектор, тъй като преди да се закълна да служа на българския народ като народен представител, имам дългогодишен опит и съм бил част от мениджърския борд на компания, която разработва изкуствен интелект. Ние имаме потенциала и знанията, за да постигнем лидерство  в сектора в много кратки срокове. Това, което трябва да направим е да го подкрепим с управленските механизми, с които разполага местната власт и да го представим по-добре.“, коментира Деян Николов  пред събралите се софиянци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай