Депутат научи, че е зам.-министър в избирателния си район

Депутат научи, че е зам.-министър в избирателния си район | StandartNews.com

Добрич. Депутатът от Коалиция за България от Добрички избирателен район Явор Гечев научи по телефона веднага след пресконференция, че е назначен за зам.-министър на земеделието и храните. Минути преди да узнае вестта и да заяви, че ще се яви на новото си работно място веднага при завръщането си в столицата, Гечев коментира в отговор на въпросна журналисти, че има закъснение с назначенията, което допълнително бави работата на администрацията и увери, че тази и другата седмица на всички управленски нива ще бъдат направени нужните назначения, така че да има работеща администрация.

Гечев в отговор на питане заяви, че лично той е дал съгласието си да бъде назначен като зам.-министър на земеделието и допълни, че ако това се случи, а то стана минути по-късно, ще продължи да идва в региона и декларира, че ще е три пъти по-полезен за бранша в Добричко.

В качеството си на депутат пред медиите Явор Гечев обяви, че жътвата на пшеница в Добрич върви с пълна сила, като вече почти 50 на сто от засетите с пшеница площи са реколтирани. "Тази година се очаква среден добив в региона около 600 кг от дка, но качеството на досега прибраното зърно е по-добро от миналогодишното и е в параметрите на хлебна пшеница", допълни депутатът.

Той обяви още, че цената ще бъде определена от големите производители, но се надява Добрички регион и страната да могат тази година да реализират не само сурова продукция, а и стока с добавена сдтойност - износ на брашно в Гърция, Турция, Македония, Албания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай