Депутат от Промяната посочи кой ще взема решенията при ротацията

Той коментира и проверката за сделки с имот в София, свързана с Асен Василев и Даниел Лорер

Депутат от Промяната посочи кой ще взема решенията при ротацията | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Ще се доверя на Николай Денков и Мария Габриел за онова, което решат да направят при ротацията. После то ще бъде обсъдено вътрешно. Ще ги подкрепя, каквото и да решат. Вярвам на обективната им оценка.” Това заяви пред Нова телевизия депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Искрен Митев.

По отношение на избора на конституционни съдии той добави, че алтернативата е била или Атанасова и Белазелков, или Белазелков и кандидатката на „Възраждане”.

„Атанасова заменя друг депутат на ГЕРБ в Конституционния съд. Кандидатурата й показва, че ГЕРБ не са се поучили от грешките си. Отново издигат човек много свързан с партията, докато ПП показва един различен тип отношение към тези номинации”, каза народният представител.

Той коментира и проверката за сделки с имот в София. Прокуратурата сезира Комисията за противодействие на корупцията по сигнал на Гражданско движение "Боец" срещу Даниел Лорер и финансовия министър Асен Василев.

„Имаше поредица от изявления от страна на Василев и Лорер, както и на министерството на финансите, които опровергават внушенията от статия с твърдения за зависимости. Всичко е на светло, а плащанията са направени по банков път", каза Митев.

По думите му сградата, обект на медийно внимание, е била развалина, а те са я превърнали в офис до ключ.

„За разлика от подобни сделки в миналото, сега всичко е направено през агенции и банки. Твърдението за зависимост е абсурдно. Целта на тази статия е да кажат: „Те са като тях". Но не, не сме. Важно е истината да излезе наяве и да стане ясно, че няма нищо нередно в тази сделка”, каза Митев. И допълни, че на сайта на министерството на финансите има пълна информация по казуса.

Според него твърденията, че Василев е пазил интересите на фирма за винетки чрез промени в Закона за обществените поръчки също не отговорят на истината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 3 месеца

Хора, знаете ли, че с повишаване на имунитета вие ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, освен това ще се почувствате по-млади. Подсилвам имунитета си с едно от най-добрите лекарства и го купувам тук---- https://use.my/zf32

Откажи