Денков с тежко обвинение към ГЕРБ. Сглобката скърца!

Ябълката на раздора е Антикорупционната комисия

Денков с тежко обвинение към ГЕРБ. Сглобката скърца! | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Тежко обвинение към ГЕРБ отправи премиерът Николай Денков. Това, което не знаете и ще кажа за първи път, е че от две седмици ГЕРБ бави правилата за избор на състав на Антикорупционната комисия, съобщи Денков на брифинг в Министерски съвет. Той допълни, че от Брюксел вече питали защо има забавяне на процедурата.

Или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме, с изпълнението на програмата на кабинета, или ние през последните две седмици сме се отклонили в грешна посока, каза Николай Денков.

Според министър-председателя с избора на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК са нарушени два принципа. „Първият - че не позволяваме да бъдат назначени на ключови места хора, които имат проблеми. Този човек има проблеми. Аз лично съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по начин, който изисква проверка от прокуратурата”, подчерта той.

По думите на Денков назначаването на Мавров на позиция, която е свързана с разпределянето на над 8 млрд. лв. годишно е проблем. „ГЕРБ и ДПС знаят това. Миналата седмица съм наредил до председателя на парламента Росен Желязков да бъде изпратен този доклад, за да бъдат информирани и да знаят за кого става дума”, каза още премиерът.

Или ще има ясен механизъм за назначаване на ръководствата на регулаторите, или това правителство няма смисъл, заяви Денков

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай