Демократична България решава в 12 без 5 за кабинета

Не сме взели окончателно решение, каза Христо Иванов

Демократична България решава в 12 без 5 за кабинета | StandartNews.com

В последния възможен момент ще вземе решение Демократична България дали подкрепя кабинета на „Има такъв народ”. Това съобщи съпредседателят на обединението Христо Иванов в „Неделя 150”.

„Не сме взели окончателно решение. Ще изчакаме до последния възможен технологичен момент. Да видим колегите от ИТН в каква посока ще тръгнат. Тогава ще решим. Не ни плашат с нищо предсрочни избори или изолация. Тази е битката, от която никой не може да ни изолира. Другите идват и си отиват. Който иска да се бори за България, е с нас обикновено", каза Иванов.

"Не мога да кажа какво е нашето отношение. Реалността е, че на нас ни липсва и минимална доза информация на база, която да вземем решение. Аз не знам каква е формулата. Тя се очертава и много ме притеснява това, което виждам като очертание. Надявам се това да бъде преосмислено от колегите от ИТН. Не мога да си изкривя душата и да кажа, че фигурата, която в последния момент беше появена за премиер-министър е убедителна. Тук не става дума да коментираме биографията на г-н Николов. Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, много ме притеснява. Става дума за процес без предсказуемост", смята Иванов.

"В този парламент би могло да се формира съществено мнозинство около ясно лидерство и около ясно заявени и внимателно обсъдени политики, предмет на политически ангажименти... Ние сме в ситуация, в която не можем да структурираме процес на предварителен диалог по ключовите въпроси. Не се работи с политика на свършените факти", каза още Иванов. И допълни: "В този парламент би могло да се формира съществено мнозинство около ясно лидерство и около ясно заявени и внимателно обсъдени политики, предмет на политически ангажименти... Ние сме в ситуация, в която не можем да структурираме процес на предварителен диалог по ключовите въпроси... Аритметична подкрепа ще се намери, някакво управление ще бъде излъчено".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай