Човек на Радев хвърли сензация, каза кой ще пропука сглобката

По думите му президентът няма механизъм, с който да подкрепя когото и да е

Човек на Радев хвърли сензация, каза кой ще пропука сглобката | StandartNews.com

Бойко Борисов ще бъде този, който ще пропука тази сглобка между "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ-СДС. Това прогнозира пред бТВ бившият говорител на служебния кабинет Антон Кутев.

„Съмнявам се правителството да изкара 200 дни. Трябва бързо да се правят реформи, а до момента дори една не е заявена. Сглобката между управляващите се пропуква отвътре. Миналият път ПП сами се свалиха“, добави той.

По думите му това, че главния секретар на МВР се назначава от президента е промяна от времето на ГЕРБ. „През 2014 година Борисов бе премиер. Законопроектът е внесен от депутати на ГЕРБ“, каза Кутев.

Той посочи, че единственото нещо, което правителството е поело като последователна политика е това, което се казвало в записите от заседанието на ПП за промените в МВР.

„Не бих казал, че Румен Радев има амбиция да участва в местния вот. Много хора ще искат да се закичат на ревера на Радев, за да бъдат подкрепени“, каза Кутев.

По думите му президентът няма механизъм, с който да подкрепя когото и да е.

„Не смятам, че е тръгнал към политически проект. В момента той е президент и изпълнява тези си правомощия“, категоричен бе Антон Кутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай