ЧЕЗ: Няма основания за действията на ДКЕВР

ЧЕЗ: Няма основания за действията на ДКЕВР | StandartNews.com

София. Липсват всякакви основания за подобни крайни действия. Така коментира енергоразпределителното предприятие ЧЕЗ решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да открие процедури за отнемане на лицензите за дейността на трите ЕРП-та.

Изумени сме от решението, което от ДКЕВР са взели за стартиране на процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ Електро България, се казва в изявление на дружеството.

За подобни крайни действия липсват всякакви основания, тъй като ЧЕЗ Електро България работи изцяло в съответствие с българското и европейското законодателство и при стриктно спазване на лицензионните си задължения.

Очакваме да получим официално решението на ДКЕВР, за да се запознаем с мотивите на независимия регулатор, се казва в изявлението, допълват от ЧЕЗ.

Според изявлението ЧЕЗ Електро България е публично дружество и ще изразява публично позицията си в съответствие с изискванията на нормативната рамка по начин, защитаващ интересите на неговите акционери, инвеститори и клиенти, се казва в изявлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай