Понеделник,

БСП-Сливен поиска закриването на американски бази в България

От: Failed to load user -
5842
БСП-Сливен поиска закриването на американски бази в България
A
A
A

Сливен. Очевидно е, че базите на САЩ в България, благовидно наречени "съвместни военни обекти", са местата, от които ще се извършва агресията. Затова във връзка с изтичането на договорения период за действието им призоваваме базите да бъдат закрити. Това се казва в позиция на общинския съвет на БСП-Сливен, приета в четвъртък вечерта и изпратена до медиите.

Общинската организация на БСП-Сливен е разтревожена от опасността във военната база "Ново село" да се разположат чужди военни части и техника за евентуална военна намеса. За нас е недопустимо България да бъде въвлечена в организирането на военни действия срещу Русия, се казва в декларацията. Социалистите в Сливен изразяват силното си безпокойство от случващото се в Украйна и са разтревожени от хилядите жертви сред мирното население. Политиката на санкции срещу Русия се доказва като неефективно средство за уреждането на конфликта. Тя по-скоро нанася вреди на европейските държави, в това число и на България, се казва в декларацията.

Социалистите под Сините камъни приветстват постигнатите договорености в Минск и призовават сливенската общественост твърдо да заяви пред управляващите своята категорична позиция за мир и спиране на войната в Източна Украйна. Европа може и трябва да гради своята безопасност заедно с Русия, а не против нея, завършва текстът на позицията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички