БСП ще търси в кои банки са държавните пари

БСП ще търси в кои банки са държавните пари | StandartNews.com

София. "Ще искаме пълна и конкретна информация за държавните средства в държавни фирми и ведомства, в кои банки са, колко и при какви условия са предоставени тези пари".

Това заяви от парламентарната трибуна Янаки Стоилов, депутат от левицата. „Ако успеем да създадем доверие в българските граждани за тези мерки, има шанс България да излезе от блатото на прехода. Дано парламентът, отменяйки решението, което взе в края на миналата седмица, да започне по-дълбок катарзис, който да даде надежда на българското общество и да насочи неговата основателна критична оценка в посока, която да реши проблемите на България", заяви Стоилов.

„Ние се изправяме пред въпроса за откритостта в политиката, за действителните интереси, които я движат. Колкото повече доближаваме политиката до масовите интереси на обществото, толкова по-голям шанс има тя да възкръсне", посочи червеният депутат.

„Поставиха се въпроси как да има откритост и управляемост на процесите. Може ли държавата да регулира икономиката, без да знае къде отива голяма част от печалбите, как те се използват и как влияят на общественото мнение? Въпросът за офшорните зони го поставих преди години, когато казах, че българското законодателство трябва да ограничи средства да отиват към такива зони. Днес се радвам, че партиите, които подкрепят правителството, имат тази воля", каза още Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай