БСП с късмет: Нова година, нови лидери

БСП с късмет: Нова година, нови лидери | StandartNews.com

Нова година, нови лидери. Това беше един от късметите в новогодишната баница на някои социалисти. Причината го да сложат в нея е предстоящият пленум през януари, на който червените ще насрочат конгрес за избор на председател и ръководство. Много от тях споделиха пред "Стандарт", че са си пожелали партията да се обнови през 2016 г.

"От баницата ми се падна здравето, а на БСП през новата година пожелавам едно ръководство на действията, което да има адекватна позиция по важните за обществото въпроси", каза червеният депутат Красимир Янков. "Трябват ни лидери, които да бъдат модератор на обществените процеси", допълни той. Колегата му Филип Попов пък коментира, че през последната година БСП е единствената опозиция, която е привлякла интереса на много млади хора. "Те изявиха желание да станат част от БСП и като членове, и като симпатизанти", каза той. Един от бунтарите в Столетницата Калоян Паргов призна, че в новогодишната му баница е имало много късмети. На него лично му се паднало, че ще става татко. "Предвидих и един специално за БСП. Късметът, който се падна на партията, бе "благоденствие, мирна и щастлива нова година". "Благоденствието е в основата на този късмет. След това пожелание приех, че няма нищо случайно", каза лидерът на столичните социалисти, който подаде оставка от ИБ на БСП. Според него през 2016 година са важни три думи - държавност, национален интерес и обединението на лявото.

Като глава на семейството той разчупил питката и му се паднала паричката. "Може да ме заподозрат, че е подготвено, но то няма в кой друг да е", коментира Паргов. Той си пожела БСП да успее да излезе от симплигатските плитчини, в които е попаднала от няколко години. "Това е понятие от древногръцката митология. Означава плитчини, поради които като се препълни корабът, се чака вятър, който да излезе в открито море, да изпъне платната и да отплува право напред", обясни Паргов. "Така че ни чака много работа, свързана с мотивацията на партията, което трябва да доведе до по-добри резултати на настоящите избори", допълни той. Оздравяване на БСП и повече стабилност иска и Георги Търновалийски. "От баницата ми се падна "успех" и вярвам, че моят успех ще бъде част и от успеха на БСП. Пожелавам си през новата година да наваксам това, което сме изпуснали като позиция и в общественото, и в политическото пространство", каза червеният депутат. Атанас Мерджанов пък заяви, че за партията пожелал хладнокръвие, устойчивост и резултатност. "На себе си и семейството пожелах живот, много здраве и постоянна радост", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай