Четвъртък,

БСП в акция. Спира изгонването на руските дипломати

От: СТАНДАРТ -
19580
БСП в акция. Спира изгонването на руските дипломати
A
A
A

БСП в акция. Внесе проекторешение за спиране на изгонването на руските дипломати от България, което бе разпоредено от премиера Кирил Петков.

„Парламентарната група на “БСП за България“ внесе в деловодството на Народното събрание искане да се разгледа ситуацията, която се създаде с обявяването на 70 руски дипломати за “персона нон грата“.“, завяви организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител от левицата Борислав Гуцанов на пресконференция в Народното събрание.

„Искаме да бъде разгледано и да се вземе решение, че Народното събрание възлагаме на министър-председателя незабавно да даде указания за временно спиране на действието на връчените ноти за обявяване на “персона нон грата“ на 70 дипломати и служители от руските дипломатически и консулски представителства в Република България“, посочи той.

Гуцанов съобщи още, че БСП иска министърът на външните работи да започне разговори с руската страна по трайно разрешаване на възникналата ситуация.

„Преди малко председателят на Народното събрание отказа и не считаме, че е нормално точно в този момент, да не се гледа това, което вълнува най-много българското общество, и което може да окаже трайно влияние върху икономиката на страната, върху националната сигурност, върху нормалния живот на всяко българско семейство и върху двустранните отношения между Руската федерация и България“, каза още той.

Социалистът определи това поведение като неадекватно на фона на обстановката в страната и допълни: „Надяваме се да не се стигне до крайности и дано не се налага извънредно заседание на Народното събрание за още по-сложна ситуация, в която бихме изпаднали“, заключи той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички