БСП разжалва Борислав Гуцанов във Варна

Ръководството на партията хвърли върху Гуцанов вината за множество неудачи

БСП разжалва Борислав Гуцанов във Варна | StandartNews.com

Ръководството на БСП взе решение да свали политическото си доверие от градския председател на партията във Варна Борислав Гуцанов. Това обяви днес лидерът на партията Корнелия Нинова след проведеното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Мотивите за това решение са състоянието на градската структура на БСП в крайморския град, представянето на последните местни избори и противоречия в организацията. До провеждането на градска конференция временно изпълняващ длъжността председател на БСП-Варна ще е Христо Боев. Конференцията ще се проведе в началото на септември.

Като председател на общинския съвет във Варна през 2010 г. Борислав Гуцанов и още трима души бяха арестувани при операция под кодовото име „Медузите”.

Производството срещу Гуцанов беше прекратено заради липса на доказателства от прокуратурата във Варна. Но от обвиняем – той се превърна в обвинител, като заведе дело срещу държавата в Страсбург.

Корнелия Нинова каза днес, че по време на заседанието на Изпълнително бюро във Варна са обсъдени проблемите в града, като сред най-важните са чистота на въздуха, тежкото състояние на уличната мрежа, сметопочистването, канализацията, острата нужда в града от индустриална зона и други.

Тя съобщи още, че от Варна БСП започва национална кампания за допитване към местните жители за проблемите и важните въпроси в тяхната община. Допитването ще е във всички форми на комуникация. Нинова уточни, че от партията искат да чуят какво мислят хората по ключови въпроси и БСП да им предложи решения.

Депутатът от БСП за България проф. Анелия Клисарова коментира, че предложеният днес нов здравноосигурителен модел започва грешно, защото не дава информация на каква база са направени изчисленията за него и изобщо дали са правени. По думите й демонополизацията на Здравната каса е противно на тяхното мнение. Държавата не бива да абдикира, посочи Клисарова.

БСП ще свика утре заседание на съвета си по външна политика и международна дейност, сигурност и отбрана, на което ще бъде обсъден договорът за закупуването на новите бойни самолети, а съветът ще предложи модел за гласуване, съобщи членът на Изпълнително бюро на партията Атанас Зафиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай