БСП-депутати връщат парите за ловно изложение

Иван Иванов и Йордан Младенов възстановяват парите на парламента

БСП-депутати връщат парите за ловно изложение | StandartNews.com

ФОТОКОЛАЖ: бТВ

Депутатите от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов, които по време на обявения от Корнелия Нинова бойкот на парламента бяха на ловно изложение в Залцбург, ще върнат на парламента командировъчните. Това увери днес Нинова.

"Абсолютно недопустимо е да се харчат пари на хората за посещение на изложение, казах им веднага да връщат парите и те ще го направят", разгневи се червената шефка. И веднага се опита да изкара ГЕРБ виновни за пътуването на собствените й депутати. Нинова заяви, че ако зависело от нея, никога не би разписала подобна командировка и не разбирала защо  Цвета Караянчева го е направила.

След като БСП за трети път излезе от парламента, Иван Иванов и Йордан Младенов нарушиха бойкота на собствената си партия и отидоха в командировка в чужбина. Те бяха на ловно-рибарско изложение в Залцбург, разкри бТВ.
Утвърдените разходи за депутата Иван Иванов от БСП са 1382 лева за самолетен билет, за хотел са отишли 1308 лева, а командировъчните му са били 342 лева. Общо сумата е малко над 3000 лева.
По сходен начин изглежда сметката и за другия народен представител от БСП – Йордан Младенов. При него особеното е, че са му одобрени и вътрешни разходи на стойност 60 лева за транспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай