Божанков удари по Румен Радев, тежки думи

Президентът обвини правителството в продажба на държавни земи

Божанков удари по Румен Радев, тежки думи | StandartNews.com

Източник: БНТ

Президентът Румен Радев изглежда като злобен човек, който чете фалшиви новини. Така описа отношенията между държавния глава и парламентарното мнозинство депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Явор Божанков.

По думите му по-рано Радев изглеждал просто като злобен човек, нехаресващ правителството, а сега е злобен човек, който чете фалшиви новини.

Причините за думите на Божанков е, че президентът обвини правителството в продажба на държавни земи - такива, каквито не били заложени в Бюджет 2024.

Няколко принципа бяха заложени в нашите отношения с ГЕРБ-СДС. Когато има кадрово назначение, то да става в рамките на тези, които подкрепят правителството. Подуправителят на НЗОК беше избран с гласовете на "Възраждане" или по-скоро с гласовете на тези от "Възраждане", които не гласуваха, за да бъде избран, каза още Божанков в интервю за БНТ.

По думите му, те са били някакво резервно мнозинство на ГЕРБ в този случай и това е абсолютно недопустимо.

"На България ѝ предстоят много назначения на регулатори и в известен смисъл те са по-важни от министрите. Години наред нашата държава, независимо кой е министър, кой е кмет, в много отношения ще зависи именно от тези регулатори и те не могат да бъдат избрани със "златния пръст" на "Възраждане".

От друга страна, според Божанков, самата кандидатура не е била подходяща и това е още един принцип.

"Не може човек, срещу когото има тревожна информация и то от органите за сигурност да бъде назначен на позиция, която управлява 8 милиарда лева от нашия бюджет. Добре, че на следващия ден те преосмислиха това решение. Важното е сега да заложим този принцип и той да бъде формализиран, за да може в бъдеще да няма такива казуси."

По отношение на бъдещето на правителството, Явор Божанков каза, че след двата неуспешни вота на недоверие към кабинета, алтернативата на управлението са "Възраждане" с БСП и "Има такъв народ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
преди 2 месеца

A wie isglejdate s ehidnata si usmiwka,kato aroganten teenager.

Откажи
bekka
преди 2 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи