Бойко Борисов откри модерен спортен комплекс във Вършец

Бойко Борисов откри модерен спортен комплекс във Вършец | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов, спортният министър Красен Кралев и кметът Иван Лазаров прерязаха лентата на модерен спортен комплекс във Вършец. Той е изграден през последните 2 години по проект на общината, финансиран от европейски фонд чрез програмата за развитие на селските райони. Стойността на комплекса е 5 713 622 лв.

Радвам се, че младите хора ще могат да спортуват – да играят баскетбол, волейбол, да плуват, каза премиерът. Той отчете, че през последните години правителството е обръщало по-голямо внимание на Южна България. От следващата година се обръщаме към Северозапада, каза той. Премиерът зарадва възрастните хора, дошли за откриването на комплекса, с новината, че за коледни добавки за тях са отделени 51 млн. лв. В бюджета за следващата година парите за пенсии са със 151 млн. лв. повече, каза още премиерът. Трябват още пари, но и тези показват отношението ни към възрастните хора.

Министър Красен Кралев сподели радостта си от изграждането на комплекса. Той ще дава възможност за подготовка и възстановяване на любителски и елитни отбори. Имаме много проекти за изграждане на спортна инфраструктура. С тях българинът ще стане по-здрав и ще боледува по-малко, изтъкна той.

Кметът Иван Лазаров сподели, че действащ премиер идва за пръв път във Вършец. Благодаря за тази чест, обърна се към Бойко Борисов той.

Тържеството за откриването на комплекса продължи с любителски мач по волейбол за момичета между отбори от Вършец и Берковица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай