Бойчев: Нормално е новият председател на БСП да избере своя екип

Бойчев: Нормално е новият председател на БСП да избере своя екип | StandartNews.com

"Съвсем нормално е новият председател на БСП да избере своя екип." Това заяви депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев пред Дарик радио по повод приетите вчера промени в ръководството на БСП.

Според него това е част от процеса на промяна, започнал преди изборите, с провеждането на конгреса и смяната на председателя. Жельо Бойчев обясни, че предизборната кампания не е позволила да се случат сегашните промени. Той допълни, че за първи път след избори се прави толкова мащабно провеждане на отчетно-изборни конференции в различни райони на страната. „Принципът оттук нататък е ръководните органи в партията и властта да не бъдат концентрирани в няколко души, а по-широк кръг от хора да бъдат ангажирани", добави Бойчев.

Жельо Бойчев посочи като причини за слабото представяне на БСП на изборите- допуснатите компромиси с принципите на левицата и неоправданото очакване на хората за нормализиране на работата на институциите и връщането на доверието в тях. За плоския данък Бойчев каза, че във времето, когато е въведен, той е изпълнил предназначението си- изсветляване на българската икономика, привличане на повече чужди инвестиции и повече приходи в бюджета на страната.

За новото правителство Жельо Бойчев каза, че голямото предизвикателство пред него е - може ли то да защитава интересите на мнозинството български граждани за сметка на интересите на едни или други субекти, които финансират една или друга политическа партия. По думите му програмната декларация на управляващите не включва активна социална политика, но от БСП ще настояват за такава и ще подкрепят всички стъпки на правителството в тази посока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай