Борисов водач под тепетата

Борисов водач под тепетата | StandartNews.com

Герберите в Пловдив номинираха и кметове

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има най-много номинации от местните структури в Пловдив и най-вероятно ще поведе листата. Това съобщи пред журналисти кметът на града и лидер на партията там Иван Тотев. Той уточни, че сред номинираните са и трима от районните кметове на Пловдив Петър Петров, Ральо Ралев и Костадин Димитров. Сред имената в депутатската листа на ГЕРБ за Пловдив-град Тотев даде като пример и общинския съветник Ясен Михайлов.

Вероятно Борисов ще води и листата в 25 МИР в София. Междувременно заместникът му Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на германския Бундестаг Норберт Ламерт. Както вече "Стандарт" съобщи, Цветанов е в Рига за международната конференция. Председателят на Бундестага е поздравил Цветанов за отличните резултати на страната ни в сектор "Сигурност" по време на кабинета на ГЕРБ. Ламерт е дал висока оценка и за работата на Цветан Цветанов като бивш вицепремиер и МВР министър, по времето на когото службите за сигурност и институциите на България и Германия са имали отлично взаимодействие при борбата срещу организираната престъпност, трафика на хора и киберпрестъпленията. По време на форума Цветанов заявил, че България подкрепя инициативата на полския премиер Доналд Туск за създаването на Eвропейски енергиен съюз.

"Той е особено необходим на България, чиято енергийна зависимост остава ахилесова пета на сигурността", отбелязал зам.-председателят на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай