Борисов: След 5 октомври ще ни търсите нас

Борисов: След 5 октомври ще ни търсите нас | StandartNews.com

София. "От една седмица Станишев не се е появил, не се е чул, не се е изказал. Изведнъж всеки ден – ГЕРБ, ГЕРБ. Чакайте, ние сме опозиция. След 5 октомври ще ни търсите нас". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на влизане в парламента.

Когато гласуваха Закона за сметната палата и Закона за МВР казах, че те ще бъдат фатални за това правителство. Те го направиха. 10 млрд. на практика няма в държавата, те искат да актуализират с 200 млн. да си измият ръцете. "Откога Орешарски не им е любим?", коментъра лидерът на ГЕРБ.

"По сутрешния блок водещият каза, че от ГЕРБ зависел кворумът. Кворумът в парламента една година се правеше от БСП, ДПС, „Атака", независимите депутати на ББЦ. Как за една седмица всички започнаха да говорят, че от ГЕРБ зависело каквото и да било в парламента?", запита той.

На въпрос, че и от ГЕРБ зависи тези 225 млн. лева да влязат в Здравната каса и как ще стане, Борисов запита къде са били тези хора, които твърдят това преди десет дни, когато Орешарски е казал, че не е необходимо да се актуализира бюджета на НЗОК.

„Това го каза и министърката, цялото правителство. Изведнъж за няколко дни решиха с 200 млн. Те трябва да вкарат 500. Или да вкарат актуализация като хората да стане ясно, че са източили и няма пари в държавата, не са си събрали приходите, харчили са повече отколкото трябва, това, което говорихме една година. Сега да се събираме да правим актуализация. Това е замазване за пореден път на очите", каза Борисов.

Мандатоносителят не си подкрепя правителството, а една година го слушахме, че Орешарски и компания са най-големите експерти, заяви Борисов.

Ако Орешарски се беше държал така преди една година и си беше и дал оставката, ако го притискат по начина, по който в момента е видно, че и БСП, и ДПС, и Атака са го притискали, сега можеше да е кандидат за служебното правителство, а и за наше правителство, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Попитан дали ще участва в консултации в понеделник, Борисов обясни, че на всички консултации досега е участвал, а от БСП винаги идват различни хора.

„На едните бяха Станишев, след това дойдоха Мерджанов и Гечев. Не знам с кого там трябва да се говори. Всичките са кандидати за постове и не знам кой ще участва на такива консултации", коментира Борисов.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай