Борисов отстранява губернатора на Разград

Борисов отстранява губернатора на Разград | StandartNews.com

Бреговият център в Бургас удря контрабандата с горива

Да, Боже, да се оправи, но няма място в администрацията, отсече премиерът

ГЕРБ свали доверие от областния управител на Разград Петър Василев. Причината е, че той кара пиян и катастрофира. В кръвта му бяха открити 3 промила алкохол. Управникът бе спешно опериран, още е в тежко състояние в болница.
"Пожелавам му като на всеки човек да оживее, да е здрав, но на мига му е свалено доверието", заяви лично премиерът Бойко Борисов. Той откри вчера Бреговия център в Бургас заедно с министрите Ивайло Московски, Лиляна Павлова и Евелина Василева, бургаския кмет Димитър Николов и депутати от ГЕРБ.

"Отвратително е да пиеш като... хайде да не го обиждам, че е много зле. Дай Боже, да е жив и здрав, но той в държавната администрация няма да работи", отсече премиерът по повод на Петър Василев. Борисов даде да се разбере, че прошка при подобно провинение няма да има за нито един човек на висок пост.

"Ето това е нашият подарък за контрабандистите", пошегува се премиерът, отивайки в Бреговия център в Бургас. Той пожела лично да се запознае с начина на работа и дори седна за кратко зад пулта с компютрите и радарите.
Съоръжението е построено с част от 40-те млн. лева по европейски проект "Информационна система за управление трафика на плавателни съдове". Целта му е да повиши контрола и ограничи контрабандата на горива. "Другата събота откриваме такова и във Варна, има и по цялата река Дунав, така че се надявам схемата с горивата да спре и да помогнем с новата система на митниците и Гранична полиция", отчете доволен премиерът.

Бреговият център в Бургас ще контролира трафика на корабите, ще следи за разливи и ще работи в тясна координация със съседните черноморски държави. "По този начин физически няма как да се укрие повече кораб, ако някой си изключи навигацията, радарите ще го засекат веднага и патрулите ще го проверят", обясни Борисов. Досега контрабандата на горива ставаше, когато корабите заставаха един до друг, изключваха си системите и преливаха бензина и дизела. Центърът в Бургас има директна връзка с митниците, граничната полиция, със службата за борба с организираната престъпност, допълни премиерът.

Освен че обясни достойнствата на новата кула за борба с контрабандата, Борисов не пропусна да отговори и на нападките за магистрала "Струма", че пътят е лош. "Мъка голяма, като не могат да намерят нещо лошо, измислят си, след това го пишат. Три дена търчат да ходят да видят, че се пусна "Струма", а после критикуват", каза премиерът. Той допълни, че с удоволствие би дискутирал трасето със строители, инженери, проектанти и архитекти, които знаят, че теренът, по който минава цялата магистрала, е изключително тежък. "Почвите са различни по състав и се движат, хиляди строителни неща направихме там", допълни той. Борисов заяви, че ако ГЕРБ е била на власт, четирилентовият път Бургас-Слънчев бряг щеше да бъде довършен, а не всеки ден там да има смъртни случаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай