Борисов: Оставката на Вучков е некоректен акт

Борисов: Оставката на Вучков е некоректен акт | StandartNews.com

Некоректен акт и към мен, и към правителството. Така премиерът Бойко Борисов определи оставката на вътрешния министър Веселин Вучков от парламентарната трибуна.

Стабилността на България в тези няколко месеца особено след няколкократното превъртане на служебни правителство е жизнено важна, заяви Борисов. „Затова с много уважение и благодарност съм се отнасял към опозицията и тези, които са ни подкрепяли. Считал съм, че стабилността в сферата за сигурност и връщането на държавата във времето, когато полицейщина, съмнения за подслушване, където бяха заподозрени, когато има баланс в служите, носи повече сигурност", добави той.

„За мен беше крайно изненадващо във време по покана на ДАНС е дошъл директора на ФБР, преди обяда, да се иска неговата оставка. Винаги пред своите колеги и от ГЕРБ, и Реформаторския блок, съм казвал, че премиерът, министрите, носят отговорност за службите и какво правят те. Има прокуратура, която разследва ако някой нарушава закона", подчерта премиера.

Премиерът рязко смени тона и каза: Нито има свещени крави, нито имена, нито личности, които могат да застрашават стабилността на държавата. На следващия Министерски съвет ще предложа оставките на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев.

Изведнъж се получава някаква нова маневра, че Борисов пази Писанчев и Лазаров не заради стабилност, а защото е зависим. Една година бях разследван от фаянса, от плочките в банята, улуците ми разглобиха – ако е имало нещо, въобще нямаше да ми простят, каза премиерът.

Разгневен той каза, че нито е подвластен на някого и се обяви за неуправляем.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай