Премиерът поиска оставките на Писанчев и Лазаров

Премиерът поиска оставките на Писанчев и Лазаров | StandartNews.com

Премиерът поиска изненадващо в парламента оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Знам, че нямам абсолютно никаква зависимост. Единствената ми цел е било тази част от НС да бъде спокойна, че няма пак да има ченгеджийски номера – лиани, червеи, маймуни и всичко останало, каза ядосано Борисов. Излиза, че Писанчев, за когото директорът на ФБР даде отлична оценка, английските служби също, но излиза, че опитвайки се да правят това нещо за спокойствие в службите, аз съм зависимият човек в държавата, въпросът е кой управлява държавата, кой управлява Борисов, всеки, който ме знае, знае, че съм неуправляем, заяви Борисов.

Утре ще дойда в НС, ще искам оставките на Писанчев и Лазаров, ще им благодаря, че работиха почтено, за да няма никакво съмнение по тази тема, моля, тези, които са се подписали под споразумението да бъдат в зала, за да не се налага колегите да проявяват държавна отговорност да ни подкрепят, както вчера е станало. Това е нестабилността на правителството, не Писанчев и Лазаров, те ако искат ще си дадат оставката, да ни съдят ако искат, каквото искат да правят, заяви Борисов.

Изведнъж се получава някаква нова маневра, че Борисов пази Писанчев и Лазаров не заради стабилност, а защото е зависим. Една година бях разследван от фаянса, от плочките в банята, улуците ми разглобиха – ако е имало нещо, въобще нямаше да ми простят, каза ядосан премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай