Борисов няма да се яви пред комисията Бисеров

Борисов няма да се яви пред комисията Бисеров | StandartNews.com

София. Бойко Борисов потвърди, че няма да се яви в парламентарната анкетна комисия да говори за отношенията си с Бисер Миланов-Петното. "Няма да се явя и това е безспорно", каза той в парламента.

Причината била, че управляващите атакували Борисов от страх, че Миланов и приближените му може да разкажат кой ги е пратил да свалят ГЕРБ от власт, предаде БГНЕС.

За среща между Борисов, Миланов и други членове на движението му "Свобода", на която лидерът на ГЕРБ предлагал пари на движението, първи съобщи бившият телевизионен водещ Николай Бареков. По настояване на ДПС временната комисия, създадена, за да разследва оставката на Христо Бисеров, ще проучва имало ли е такова събиране.

"Първо, трябва да се разберем през годините кой с кого се вижда", добави той. Според Борисов имало страх да се разбере как се е финансирал пуча срещу ГЕРБ. "Някой се е уплашил и сега иска да ми сложи едно леке - няма да стане", зарече се той.

"Един пилот не лети ли, той губи квалификация - от тази логика съм считал, че когато могат да изкарат пари за държавата е хубаво да ги изкарат", коментара Борисов темата за проверката на Сметната палата и доклада им за Авиоотряд 28. Неговото мнение е, че всичко било платено за тези полети и доклада на палатата бил коректен. "И сега считам, че е редно да се поправи правилника за Авиоотряда и тези хеликоптери да изкарват пари и най-малкото да се самоиздържа този отряд, с тях са снимани филми, возени са, четох за кантората на Батков, те са возили "Левски", изброи той ползвателите на тази специална услуга. Платили са си го, парите са се влели в държавата, което е най-важно да се знае", подчерта Борисов.

По думите му заради страховете си управляващите искали да припишат на ГЕРБ близост с Миланов и така да предприемат "изпреварваща атака", за да не бъдат свалени от власт по начина, по който бил свален Борисов. "Никога не сме финансирали пучове, напротив – идете при протестиращите и всички ще ви кажат – аз съм против каквото и да е неспазване на закони и по такъв начин сваляне на правителства! Референдум – да. Цялата воля на обществото – да", уточни той.

"Комунистите точно така свалиха ГЕРБ от власт. И те сега се плашат ние да не направим същото. Няма да го направим", заяви Борисов и се обърна към управляващите: "Колкото повече стоите на власт, това им кажете, толкова по-тежко ще паднете и за години напред няма да ви има".

"Петното пак стана известен в обществото, има много хубаво стихотворение за "Петното", как стана известно това име, сега нашумялото "Петното". Аз го гледам от една година винаги с Бареков и това го има на всички кадри. Ако той е бил лош човек, как тогава участваше на всички тези мероприятия и мяташе яйца по нашите митинги, веднъж", продължи коментара лидерът на ГЕРБ. През цялото това време в луксозните коли, които се е движил кой му ги е плащал. Юни месец ги видях с другото момче как от самата сграда на МС в присъствието на Орешарски ми даваха акъл какво трябва да правя, посочи Борисов. "Това вече тяхното минава всякаква наглост. Като погледнете във Фейсбук тези хора как са ми писали месеци наред, те са търсили да провокират подобна среща, защо? Защото някой сега се е уплашил, че те могат да разкажат как са били финансирани тези митинги срещу ГЕРБ. И сега най-хубавото е изпреварващата атака, сиреч те са били хора на Борисов", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай