Борисов: Не съм казал, че Златев и Пеевски са лоши

Борисов: Не съм казал, че Златев и Пеевски са лоши | StandartNews.com

"Това, че фирми, които вие свързвате с Валентин Златев и Делян Пеевски, бяха извадени от обществените поръчки или по-точно бяха прекратени, не мога да ги посоча с пръст точно тях и да кажа, че са лоши. Това каза премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Той подчерта, че трябва да се обърне внимание на това, че са спрени обществени поръчки за точно 1,7 милиарда лева, а за близо 3 милиарда е спряна контрабанда. "Парите са влезли в бюджета, какво лошо сме направили, това е много добро", добави още той.

Премиерът отбеляза, че е изпратил официално писмо до КЗК, за да разследва дали има картел за цените на горивата. Колкото до състава на комисията, Борисов уточни, че изборът му е в ръцете на парламента.

По повод инцидента с палестински гражданин пред палестинското посолство Борисов коментира, че въпросът е бил обсъждан по време на визитата му в Израел и Палестинската автономия. "Там се повдигна въпросът за този палестинец, след това на заседание с премиера на Израел също беше повдигнат. И на двете страни сме им казали, че само по официален ред трябва да се случват нещата. Те са ни задали през прокуратурата искане и сега съдът трябваше да реши неговото екстрадиране или неекстрадиране. И на двете страни сме им казали, че България е правова държава и се действа само по закон", подчерта премиерът. Той отрече да е чул слухове за оставката на министъра на отбраната Николай Ненчев. "Не съм чул такива слухове, когато чуя, ще действам".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай