Борисов и Фандъкова показаха новият Лъвов мост на Жозеф Дол

Борисов и Фандъкова показаха новият Лъвов мост на Жозеф Дол | StandartNews.com

Президентът на ЕНП Жозеф Дол, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова разгледаха новото кръстовище при Лъвов мост.

"Като се явявах на първите избори за кмет това беше мечтата на софиянци. Тогава казах, че ще направим пешеходна зона на "Витошка", естакади на тв кулата, семинарията и Лъвов мост. Сега всичко това е направено. Факт е, че каквото сме обещали, сме го направили", заяви Борисов.

Той разказа на Дол, че "тук беше едно задръстено, гадно място" и си припомни колко арести е направил там като главен секретар на МВР.

"Трябва да се направи всичко възможно новият програмен период на европейските фондове да стартира, за да може догодина да започнем строителството на третия лъч на метрото", каза Фандъкова.

"Ако няма стабилно правителство и еврофондовете няма да стартират. Надявам се, че, ако всичко, което се каза по-рано в парламента се случи, програмите бързо ще бъдат пуснати", отвърна Дол. Той разказа, че всеки път, когато идва в България вижда изключително голям напредък и оценява високо работата на кмета на София.

Дол видя и един от 20-те нови трамвая, които общината купи с евросредства. Борисов пък си спомни, че като кмет ходил във Франция, за да види същите трамваи. Цената на един обаче била 3 млн. евро, а общината тогава не можела да си позволи дори само кабината да плати. "Сега вече си имаме и тролеи, и автобуси, и трамваи, и метро", каза Борисов.

Фандъкова увери, че до края на седмицата ще бъде пуснато движението по новото кръстовище. Утре колите ще започнат да се движат по кръговото, а на долното ниво - за няколко дни ще бъде затворен северният тунел, за да се положи последният слой асфалт.

Транспортният възел е на три нива - най-отдолу преминава метрото, над него е изграден тунел, а отгоре кръгово кръстовище. Около ембелматичният мост, който беше реставриран с ремонта, е оформен площад с места за отдих. Изпълнител на обекта е ГБС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай