Борисов: Ердоган и Давутоглу поискаха да подкрепя Местан

Борисов: Ердоган и Давутоглу поискаха да подкрепя Местан | StandartNews.com

Защо беше свален Местан - това е работа на ДПС. Имам си достатъчно проблеми с моята партия, не мога да се меся. Това заяви премиерът Бойко Борисов в студиото на bTV и заяви, че от него е било поискано да подкрепи Лютви Местан, но той е отказал такава намеса.

"Имам си достатъчно голяма партия, за да внимавам да не се разцепи.. Това да разчиташ, че Ахмед Доган е подвластен на Русия ми се вижда доста измислено. С Местан работихме доста време и аз нищо лошо не мога да кажа в комуникацията ми с него. В същото време обаче натискът на турското ръководство да се намеси в този конфликт ме накара да бъда малко мнителен от тук нататък", заяви Борисов и посочи като причина факта, че те са се намесили с цялата си сила. „Последното обаждане беше в 1 часа през нощта и аз отказах разговора", заяви премиерът и уточни, че и Ердоган и Давутоглу са се опитали да се свържат с него по всякакъв начин.

"Турция иска да влиза в ЕС, тя иска да е приемлива за Европа държава и явно те не биха тръгнали на такива действия, но ако ДПС бъде подвластна, виждате това е една партия която досега е била балансьор и те разбраха, че с малко усилия през партия могат да имат влияние", заяви още Борисов.

"Имам възможността и с Ердоган и с Девутоглу да работя приятелски, с достатъчно разбиране. Държа да им благодаря за помощта им за бежанската криза", подчерта още Бойко Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай