Борисов: Да не прекаляват, за да не ме направят президент

Борисов: Да не прекаляват, за да не ме направят президент | StandartNews.com

"Искам да призова да не се прекалява с играта на нерви, защото може и да не ми издържат моите и да ме направят президент", това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Лондон след вчерашната срещата с британския му колега Дейвид Камерън. Премиерът се очаква днес да вземе участие в Антикорупционна среща на върха в британската столица.

Министър-председателят публикува тази сутрин във Фейсбук и коментар:

"В това насипно състояние, в което са партиите, нови избори ще са рай за контрабандистите, корупцията и олигархичните кръгове, които само това чакат. Ние сме готови за избори във всеки един момент, но няма да е честно към хората.

Заради дребни игрички и президентски избори някои партии създават напрежение в обществото. В правителството си имаме задачи, по които да работим - да строим инфраструктурата, да действаме по европрограмите, да съберем повече пари в бюджета, и затова очаквам да не се прекалява с играта на нерви". (Видео ТУК).

"Калфин е професионалист, добър човек. По всички теми сме полагали огромни усилия. Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа и не на последно място – над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери. Погледнато реално, АБВ в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв. В прагматичните решения трудно са ни подкрепяли. Проблемът е, че ние научихме от медиите от пресконференцията какво са решили и аз мисля, че отдавна са го решили, защото президентските избори са им важни", каза Борисов.

Премиерът каза още, че за него важната подкрепа е на Патриотичния фронт, на Реформаторския блок и на всеки, който разумно смята, че "нови избори са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички олигархични кръгове".

"Румен Петков ме направи премиер, след като ме изгони от МВР. Нека не прекаляват с нервите само и да бъдат по-толерантни, защото може да не издържат и моите и да ме направят президент. Ние сме готови за избори във всеки момент, но няма да е честно към народа. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори", допълни той.

"Заради дребни игрички и президентски избори някои партии създават напрежение в обществото. В правителството си имаме задачи, по които да работим - да строим инфраструктурата, да действаме по европрограмите, да съберем повече пари в бюджета, и затова очаквам да не се прекалява с играта на нерви", посочи още премиерът.

"Далеч съм от мисълта, че сме изкоренили всичко свързано с контрабандата, но при всички случаи се толерира от нашите партньори, че правителството има воля да го прави", каза още премиерът Бойко Борисов.

Подробности за срещата между Борисов и Камерън - ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай