Борисов: Без триковете на Миков, декларацията нямаше да мине

Обичате ли да е лято? – това са написали в тази декларация според Борисов

Борисов: Без триковете на Миков, декларацията нямаше да мине | StandartNews.com

София. „Видяхме, че ако не бяха триковете на Мишо Миков с кворума, тази декларация нямаше да мине. Най-малко този парламент може да приеме такава декларация". Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след като бе приета декларацията за приоритетите на България.

„Харесвате ли слънчевото време? Обичате ли да е лято?" – това са написали в тази декларация", посочи Борисов.

„Тя не може да бъде предлагана и да бъде гласувана от парламент, който е непрозрачен, нелегитимен и партиите вътре в него не знаят кой с кого управлява. Най-малко те имат моралното право да предложат такава декларация.

Затова ние изобщо не гласувахме – нито „против", нито „за", нито „въздържали се", защото в единия случай щяха да кажат, че сме заедно с тези три партии, а в другия случай ще кажат, че видите ли – те не подкрепят дадени идеи, които всяка европейска партия ги има – и ние ги имаме, за какво трябва да ги подписваме в декларация", каза още Бойко Борисов.

Той посочи, че от ПГ на ГЕРБ след малко ще внесат вота на недоверие към правителството.

По темата, която избрахме за вот на недоверие - инвестиционното проектиране – е пълен провал, категоричен е Борисов по повод предстоящото внасяне на вот на недоверие към правителството за политиката на новото Министерство на инвестиционното проектиране.

Борисов отхвърли твърденията на Лютви Местан, че при управлението на ГЕРБ държавните пари са били съсредоточени в КТБ.

"Ние заварихме тези пари и впоследствие с 300 милиона ги намалихме в тази банка", заяви Борисов в отговор на въпрос дали партията му е концентрирала държавните пари в КТБ.

По думите му е "практика в цял свят" премиерът да се среща с банкери, бизнесмени и "всички, които са искали или са имали някаква инвестиционна политика".

Според Борисов Местан бил видно изнервен, след като с няколко неуспешни интервюта тежко се е дискредитирал.

"А иначе той е много интересен, като обяснява срещи, сега като го е казал, аз си спомням, когато се луташе между моята и на Първанов къщите една сутрин, не знаеше къде е тръгнал, с резултатите от първия тур за местните избори", припомни Борисов случая, в който Местан го посети като премиер в Бояна през 2011 г. Тогава Борисов разказа пред журналисти, че Лютви Местан се озовал пред къщата му, но всъщност бил тръгнал за среща с президента Георги Първанов (2001 - 2011 г.).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай