Борисов: Баницата ми с късмети беше манипулирана (ОБНОВЯВА СЕ)

Борисов: Баницата ми с късмети беше манипулирана (ОБНОВЯВА СЕ) | StandartNews.com

Пожелавам на всички българи здраве, здраве, здраве и пак здраве. Това каза в ефира на БТВ премиерът на България Бойко Борисов. "Традиционно посрещнах Нова година, до 21 часа бях в министерството. После се прибрах, имаше баница с късмети но тя в нас тежко се манипулира. Братовчедът я прави и винаги парата е в мен, така че и това не беше изненада", заяви още Борисов.

Относно бъдещото си внуче, Борисов заяви, че е изключително щастлив. "Ако са умни, да го кръстят на мен", каза той и сподели, че е готов д аго наричат "дядо". "Само да са живи и здрави и да ми се усмихват", заключи той по личната тема

На въпроса дали ще има пари за народа, Борисов отчете положителните резултати, с които държавата приключи годината. "Това, с което финиширахме е над 2 850 000 повече събрани приходи. Това е огромна сума, благоданрение на нея се направиха доста неща през годината", заяви Борисов и даде за пример 3-процентния ръст на икономиката и спада на безработицата.

"За много сектори се дадоха допълнителни пари, за да може да си вземат парите по европейските програми и специално искам да благодаря на Брюксел, че всички пари бяха платени и ние съответно се разплатихме с всички контрагенти", посочи премиерът Борисов.

По думите му, през изминалата вече година страната ни е успяла да свали бюджетния дефицит под 2.5%. „Мога само да нахвърлям големите харчове. 106 млн. дотирахме тютюнопроизводството, над 220 млн. отидоха в екологията, за да могат общините да си направят проектите. Над 260 млн. отидоха във фонд „Земеделие", обясни още Борисов.

Във връзка с проблемите на тютюнопроизводителите той заяви: „Те имат друг избор и могат да правят други неща. Те са свикнали да садят тютюн и защото са свикнали, ние извадихме 107 млн. и ги дадохме като допълнителна дотация".

"Вече сме в стабилност", заключи Борисов и пожела да сме живи и здрави, другото щяло да се оправи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай