Събота,

Борисов заминава на посещение в Йордания

От: Стандарт -
A
A
A

Премиерът  Бойко Борисов заминава днес на еднодневно посещение в Хашемитско кралство Йордания. Посещението е по покана на крал Абдулла II бин ал-Хусейн. Целта на визитата на премиера в йорданската столица Аман е затвърждаването на традиционно приятелските отношения между България и Йордания, продължаването на позитивния политически диалог, както и укрепването на сътрудничеството в областта на културата и опазването на културното наследство, туризма, търговията и икономиката. Министър-председателят ще проведе срещи с крал Абдулла II бин ал-Хусейн и с премиера на Йордания Омар Раззаз, на които освен двустранни теми от взаимен интерес, ще бъдат обсъдени и актуални регионални и международни въпроси.

В състава на  ръководената от българския министър-председател делегация в Аман са министрите на културата Боил Банов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и на туризма Николина Ангелкова.

Визитата на Бойко Борисов в Йордания е продължение на диалога на високо равнище между София и Аман, активизирал се в предходната година с посещението на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева в йорданската столица през декември м.г., последвано от визита на принцесата на Йордания Дана Фирас у нас по покана на министър Николина Ангелкова в края на септември тази година, пише Фокус. Освен това за по-малко от половин година министър Екатерина Захариева се срещна неколкократно с йорданския си колега Айман Сафади, като двамата обсъдиха възможности за реализиране на потенциал в редица области – сигурност, отбрана, военна индустрия, борба с тероризма, трафик на хора, информационни технологии, образование, туризъм, земеделие, продоволствена сигурност и др.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички