Борисов търси стотинки от Асен Василев

Политическите крошета продължават. Нов удар

Борисов търси стотинки от Асен Василев | StandartNews.com

И Борисов отвърна на удара на Асен Василев за орязаните пари по Плана за възстановяване. Известно е, че Бойко Борисов и неговите правителства са виновни за всички минали, настоящи и бъдещи управленски провали на Асен Василев и “промяната”, обяви ГЕРБ от името на Борисов, отговаряйки на нападките на Асен Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Ответен удар! Асен Василев скочи на Борисов

Двамата си разменят тежки политически крошета от сутринта, когато ГЕРБ заяви: „Това правителство и служебното правителство буквално провалиха Плана за възстановяване и вчера ЕК намали общата сума на безвъзмездните средства с корекция 578 милиона евра. Губят се милиарди от некадърност, от безотговорност“.

От Министерството на финансите отговориха на Борисов. Министерството на финансите е напълно съгласно с определението „некадърност и безотговорност", но то се отнася за правителството на г-н Бойко Борисов, което през февруари 2021 г. е подкрепило и е гласувало в ЕС задължението за намаление на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) като част от правната рамка на Механизма за възстановяване и устойчивост, се казва в официалната позиция на ведомството на Асен Василев.

Известно е, че Бойко Борисов и неговите правителства са виновни за всички минали, настоящи и бъдещи управленски провали на Асен Василев и “промяната”. Това, което се опитваме да разберем е, защо година и половина преди крайния срок за сключване на договори по Националния план за възстановяване, правителството Петков - Василев не е сключило нито един договор и не е платило и една стотинка. Това е същественият въпрос, заяви в специална позиция ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай